10 نکته اساسی در طراحی وب سایت های تعاملی

جمله معروفی هست که می گوید “زیبایی در چشم بیننده است”. این جمله در مورد طراحی وبسایت نیز کاملا صدق می کند و می توان گفت تاثیرگذار بودن طراحی وب سایت توسط کاربران آن سایت قضاوت می شود نه توسط صاحبان سایت.
فاکتورهای زیادی در قابلیت استفاده از وب سایت موثر می باشند که فقط مربوط به ظاهر آن نمی شوند بلکه مربوط به کارایی مناسب آن می باشند.
وب سایت هایی که فاقد طراحی مناسب هستند، از جلوه مناسبی برخوردار نیستند و پارامترهای آنها در گوگل آنالیتیکس پایین تر از حد نرمال خواهد بود. زیرا کاربران تمایل کمتری به استفاده از این وب سایت نشان خواهند داد. چه عواملی سبب ایجاد یک طرح خوب برای وب سایت می شود؟ در ادامه به بررسی 10 نکته مهم می پردازیم که سبب بهبود کیفیت طراحی وب سایت شما شده و آن را تاثیرگذار تر نموده و منجر به استفاده آسان تر برای کاربران می گردد:
1.هدف:
در یک طرح وب سایت ایده آل همیشه نیاز کاربران درنظر گرفته می شود. باید بررسی کنید و ببینید که بازدیدکنندگان سایت شما به دنبال چه چیزی در سایت شما می گردند؟ اطلاعات، سرگرمی، تبادل اطلاعات و یا تراکنش با سایت تجاری شما از جمله این موارد می تواند باشد. بنابراین طراحی هر صفحه از وب سایت شما باید کاملا یک هدف مشخص داشته باشد تا کاربران شما بتوانند به راحتی با سایت تعامل داشته باشند.
2.ارتباط:
کاربران تمایل دارند که با سرعت به اطلاعات دست پیدا کنند. بنابراین مهم است که اطلاعات شما در سایت مختصر و مفید باشد. برخی کارهایی که شما می توانید در این راستا انجام دهید عبارتند از: بخش بندی اطلاعات با استفاده از عنوان ها و زیر عنوان و استفاده از لیست های ترتیبی و غیر ترتیبی که به ترتیب با اعداد و بالت ها نشانه گذاری می شوند.
3.ساختار نوشتاری:
بسیار مهم است که ساختار و چیدمان نوشته های خود را در صفحات مختلف وب سایت حفظ کنید. اعمال تغییرات پی در پی در رنگ متن ها و سایز فونت ها و همچنین خود فونت ها اصلا کار جالبی نیست و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
طراحی وب سایت
سایز فونت مناسب در طراحی وب سایت حدود 16 پیکسل است و حداکثر از سه سایز متفاوت در طراحی وب سایت خود باید استفاده کنیم.
4. رنگ:
انتخاب رنگ مناسب سبب بهبود تجربه کاربری می شود. استفاده از رنگهای مکمل سبب ایجاد تعادل و هماهنگی میان عناصر صفحه می شود. استفاده از رنگ های متضاد برای متن و پس زمینه سبب آسان تر خوانده شدن نوشته ها می گردد و برای چشم خواننده ضرر کمتری دارد. رنگ های پویا برای برانگیختن احساسات بکار می روند و باید در استفاده از آنها دقت زیادی به خرج داد. در پایان قابل ذکر است که قرار دادن فضای خالی مناسب بین عناصر در خوانایی سایت تاثیر به سزایی دارد.
5. تصاویر:
یک عکس می تواند هزاران کلمه را بیان کند. بنابراین انتخاب تصاویر درست برای وب سایت، به ارتباط موثر شما با مخاطبان هدف تان کمک می کند. همچنین استفاده از اینفوگرافی، ویدیو و طرح های گرافیکی می تواند ارتباط بسیار موثرتری نسبت به یک متن با کاربر برقرار کند.
6.پیمایش:
به این معنا که کاربران چقدر راحت می توانند در سایت شما فعالیت کنند و از بخش های مختلف آن گذر کنند. برخی از ترفند هایی که برای بهبود پیمایش در طراحی وب سایت بکار گرفته می شود شامل ایجاد یک صفحه منطقی از سلسله مراتب صفحات سایت، استفاده از نوار عنوان که مسیر پیموده شده توسط کاربر را نشان می دهد و همچنین دکمه های قابل کلیک شدن از جمله این ترفندهاست.
7.طرح بندی شبکه ای:
قرار دادن تصادفی محتوا بر روی وب سایت یک ظاهر بی نظم برای آن بوجود می آورد که اصلا جالب نخواهد بود. طرح بندی شبکه ای داده ها را بر اساس بخش ها، ستون ها و باکس ها در کنار هم می چیند که سبب ایجاد ظاهری بهتر در طراحی وب سایت خواهد شد.
8.استفاده از الگوی F:
تحقیقات نشان داده است که افراد صفحه مانیتور خود را مانند الگوی حرف F می خوانند. یعنی جهت نوشته ها از چپ به راست است و در راستای بالا به پایین متن خوانده می شود. بنابراین باید سعی کنید طراحی وب سایت خود را به گونه ای انجام دهید که کاربران مجبور نباشند برخلاف عادت خود در خواندن عمل کنند.
طراحی وب سایت
البته در سایت های فارسی زبان باید دقیقا برعکس موارد گفته شده عمل کنیم .به عبارتی الگوی ما حرف F برعکس خواهد بود.
9.سرعت بارگذاری:
همه افراد از سرعت بارگذاری پایین در سایت متنفر هستند.بنابراین با انجام ترفندهایی نظیر بهینه سازی تصاویر، کاهش حجم فایل های CSS و JS و مینیفای کردن فایل های html و CSS و JS به بارگذاری سریعتر سایت کمک کرد.
10.ریسپانسیو و واکنش گرا بودن:
با توجه به افزایش روز افزون استفاده از اسمارت فون ها و تبلت ها تا حدی که بیش از 60 درصد کاربران اینترنت از این وسایل برای مرور صفحات وب استفاده می کنند، یکی از اصلی ترین کارها در طراحی وب سایت این است که سایت ما به راحتی در تمامی دستگاه ها قابل خواندن باشد. پس از این مسئله به هیچ عنوان غافل نشوید.

چنانچه این مطلب برای شما مفید بود، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.